Arbeidsmarktscan

Hoe ga jij verder in je carrière? Met het loopbaan ontwikkeladvies bieden wij hulp om je toekomstige loopbaan in beeld te brengen. Hierbij is de arbeidsmarktscan een belangrijk onderdeel: kun je nog lang door met je beroep of is een alternatief beroep een betere keuze? Door middel van de arbeidsmarktscan zoeken we uit of jouw beroep, nu en op lange termijn, relevant en bijvoorbeeld lichamelijk acceptabel is.

Hoe werkt de arbeidsmarktscan?

De arbeidsmarktscan wordt uitgevoerd door een gecertificeerd loopbaanadviseur. Door het gesprek met je aan te gaan en de juiste vragen te stellen, vergaren wij alle relevante informatie om een goede arbeidsmarktscan uit te kunnen voeren. Zo brengen wij in beeld welke kansen er zijn in je huidige beroep en op welke manier jij jezelf opnieuw ontdekt! 

Voorbereiding op arbeidsmarktscan

Voordat je start met het loopbaan ontwikkeladvies, vragen we dus ook van jou om je te verdiepen in de kansen en mogelijkheden van jouw carrière. Zie het als een arbeidsmarktscan die je online uitvoert vanuit huis. 

We geven je een aantal tips om je hierop voor te bereiden:

  • Je huidige beroep: is je huidige baan lichamelijk zwaar, ga dan bij jezelf na of dit tot aan je pensioen vol te houden is. Ook op mentaal gebied is het van belang hier rekening mee te houden. Leef je voor je werk? Onderzoek dan of er nu veel vraag is naar het beroep .
  • Je eigen CV: bekijk je CV nog eens goed. Welke banen of functies heb je in het verleden gedaan, wat vond je leuk of waar was je goed in? Zitten hier nog kansen in, is er omscholing mogelijk in het verlengde van deze functies?
  • Je wensen: zijn er dingen die je altijd al hebt willen leren? Kansen die je nooit hebt aan kunnen pakken, bijvoorbeeld omdat je studie er op dat moment niet op aansloot? Schrijf deze dan op! Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden op het gebied van om- en bijscholing. 

Eigen input: waarom?

De arbeidsmarktscan is onderdeel van het persoonlijk ontwikkeladvies. Het proces van deze loopbaancoaching resulteert in het ontwikkelplan. Om te werken aan de toekomst van jouw loopbaan, is het relevant om nu al te hebben nagedacht over wat je wilt. Onze loopbaancoach helpt jou natuurlijk zo veel mogelijk, maar het gaat om jouw toekomst en je eigen carrière. Jouw input is dus het belangrijkste onderdeel voor de loopbaancoach om een succesvol ontwikkelplan vast te stellen.

Meedoen aan het loopbaan ontwikkeladvies

Iedereen tot de pensioen gerechtigde leeftijd kan deelnemen. Wil je gebruik maken van het loopbaan ontwikkeladvies en nieuwe kansen carrièrekansen ontdekken? Vul dan onderstaand contactformulier in!

Meld je aan voor loopbaan ontwikkeladvies

Laat je gegevens hieronder achter en we nemen contact met je op. Wees er snel bij en profiteer van deze unieke kans!

Ervaringen van klanten

Wat zeggen klanten over Emiel en het loopbaan ontwikkeladvies? Lees enkele ervaringen hieronder! 

Vorig jaar merkte ik dat ik een beetje 'vast' liep in mijn werk. Een verandering in mijn privéleven maakte dat ik ook in mijn werk iets anders moest doen. Ik kwam er alleen niet uit hoe dan. De gesprekken met Emiel hierover hebben me geholpen verder te kijken dan de kaders die ik zelf zag.

Carolien

Een maand na afronding van het ontwikkeladvies, heb ik een baan kunnen vinden die volledig invulling geeft aan mijn wensen en past bij mijn werkstijl en competenties. Zonder de plezierige en effectieve coaching van Emiel was me dit niet gelukt.

Wim

Prettige gesprekspartner die durft door te vragen/durft te 'prikken'. Sommige adviezen waren zo voor de hand liggend dat je een 'o ja'-momentje kreeg... Wat echt prima is.

WJ V.

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te kunnen leveren.

Goede vraag

Eerder stoppen met werken

Stop! Stel jezelf eerst een paar goede vragen voordat je besluit eerder te stoppen met werken. Breng je mogelijkheden in kaart.

Prettig werken tot pensioen

Wat je leeftijd ook is, iedereen wil prettig kunnen werken. Gelukkig is er veel mogelijk. Ook tot en met jouw pensioen.

Wat te doen na je pensioen

Weet jij al wat je gaat doen als je met pensioen gaat? Wij hebben veel ervaring met een goede voorbereiding op een fijn pensioen.

Tegemoetkoming kosten

De kans dat je werkgever een pensioencursus voor een deel of zelfs helemaal voor je betaalt, is best groot. Ontdek hoe je daar achter komt.